laat je uitdagen

Onze Design Challenges staan in het teken van verbinding, co-creatie, innovatie, zelfontwikkeling en fun. Gedurende een dag, een week of een aantal maanden werk je in multidisciplinaire teams aan innovatie-uitdagingen van onze project partners. De partners briefen hun challenge en de multidisciplinaire teams van young professionals zetten zich in voor een oplossing, en gaan met elkaar de strijd aan voor het beste concept.

Het programma is er voor studenten en young professionals van elke discipline en nationaliteit. Deelnemers leren tijdens de challenges van 10 tot 20 weken hoe in teams innovaties worden ontwikkeld. Met onze ervaren en gespecialiseerde coaches hebben we avontuurlijke serious games ontwikkeld die garant staan voor een onvergetelijke en leerzame ervaring.


few day challenges

STARTUP DAY (1 dag)
In teams wordt gestreden om de titel 'beste startup'. Een echt startupidee of een innovatie vraagstuk uit de praktijk staat centraal.

 

BATTLE OF TALENTS (2 dagen)
In teams wordt gestreden om het beste antwoord op een relevant lokaal maatschappelijk vraagstuk. De battles zijn zowel mentaal als fysiek.

 

DESIGN HACKATON (2 dagen)
De Design Hackathon staat in het teken new media technology zoals: gamification, mobile applications en online marketing

Gedurende twee dagen werken 30-60 jong professionals in multidisciplinaire teams (ict, new media tech & design) aan digitale prototypes voor een relevant sociaal maatschappelijk of economisch vraagstuk.

 

INNOVATION GAMES (7-10 dagen)
De Innovation Games gaan over verbinden, co-creeren, innoveren, persoonlijke ontwikkeling, netwerken en fun.
6-8 multidisciplinaire innovatieteams van jonge talentvolle starters zetten zich, 7 dagen, 24/7 in voor een oplossing op een innovatie vraag van een gerenomeerd brand. Ze gaan met elkaar de strijd aan voor het beste concept.

 

10 weeks

De 10 weken challenge leert je de meest elementaire elementen van de Design Thinking innovatie aanpak. Je krijgt tijdens deze challenge direct de kans om de aangeleerde technieken toe te passen op echte real-life opdrachten van onze partners.

De 10 weken challenge wordt door onze partners ingezet voor hun innovatieversnelling. Echte uitdagingen staan centraal. 

De focus van de 10 weken challenge ligt niet primair bij het oplossen van een probleem maar bij het daadwerkelijk achterhalen van het werkelijke probleem dat moet worden opgelost, de Kern van Design Thinking.

 

20 weeks sqr.jpg

20 weeks

Tijdens de 20 weken challenge maken we een extra verdieping in kennis en vaardigheden en realiseren we een echte startup voor onze partners.

Op basis van een gedetailleerde briefing van een van onze partners doorloop je het gehele startup proces.

Je gaat je ondergedompelen in de praktijk van de klant en vanuit veschillende perspectieven ga je het probleem benaderen en uiteindelijk definiëren. Concepten worden ontwikkeld en experimenteel getest totdat een product-market-fit gevonden wordt en het concept op de markt kan worden gelanceerd.

De 20 weken challenge wordt door onze partners ingezet om prototypes van hun nieuwe producten & diensten en nieuwe business modellen te ontwikkelen.

De 20 weken challenge is een uitgesproken kans om jezelf in beeld te brengen bij potentiële werkgevers.