WIJ ZOEKEN JOU!

Samen met de gemeente Arnhem organiseert STUDIO.WHY dit najaar
de One Day Challenge: Sustainable Innovation Day - Arnhem!


We dagen jou uit om samen met ons een antwoord te zoeken op
5 uitdagende duurzaamheidsvraagstukken van de regio Arnhem!


Innoveren als een start-up

Succesvolle start-ups innoveren door ideeën snel tastbaar en concreet te maken en vooral door vanaf het prille begin in gesprek te gaan met (potentiële) klanten. Leren van klanten en met je product of dienst inspelen op een waargenomen behoefte bij een klant. Dat is de kern van innoveren als een start-up.

Tijdens deze challenge verzorgen wij 6 mini-masterclasses die je stap-voor-stap door het proces van innoveren leiden. Iedere stap geeft je meer inzicht in de waarde die jij levert voor je klant. Je doorloopt de volgende stappen:

  • Je beschrijft de visie en missie achter jouw idee.
  • Je leeft je in in je klant en brengt zijn "jobs to be done" en de zorgen die hij daarbij heeft, in kaart. Daartegenover zet je jouw product (of dienst) en je beschrijft hoe jouw product of dienst de zorgen van de klant wegneemt.
  • Je beschrijft, een eerste versie, van het businessmodel achter jouw product op basis van de 9 elementen van het business model canvas.
  • Je leert aannames in jouw idee of product en het beeld dat jij hebt van jouw klant te herkennen. Deze aannames ga je valideren door in gesprek te gaan met de klant. Je leert hoe en met wie je deze gesprekken gaat voeren.
  • Je leert hoe je jouw idee kan visualiseren en daarmee tastbaar kan maken voor (toekomstige) gebruikers en klanten, zodat je realistische feedback verkrijgt op jouw product.
  • Om je idee verder uit te werken tot een succesvol product, heb je meer tijd en middelen nodig. Met een overtuigend verhaal, een pitch, kun je jouw boodschap goed overbrengen en kun je je collega's, je managers, je sponsors, etc. overtuigen om jou te ondersteunen.

Na de challenge ga je naar huis met de kennis en vaardigheden om jouw idee of product af te stemmen op een échte, waargenomen behoefte bij de klant. Je kunt de ontwikkeling van jouw product onderbouwen met een eerste versie van een businessplan waarmee je aangeeft dat jouw idee en/of product, potentie heeft. En je weet een verhaal neer te zetten waar mensen in jouw organisatie enthousiast van worden en jou gaan helpen om het product tot een succes te maken.

Ik meld me aan!

Verspil geen tijd aan een uitgebreide, high-level motivatie brief, maar geef ons antwoord op de volgende drie vragen waarom wij jou moeten selecteren om deel te nemen aan de startup game: Sustainable Innovation Day - Arnhem!

Naam *
Naam
Ik wil een groep of klas aanmelden.

De Melkfabriek Arnhem

 

Contact

Bas Antonis

+31 6 3131 5093
bas@studiowhy.com